Lägg i kundvagnen

Lagerstatus: Välj först variant

Leveranstid: Välj först variant

0 kr

Stäng

Sök Meny & Sortiment

Bra att veta

Har du en fråga som du inte kan finna svaret på nedan så skriv en rad via kontaktformuläret.
Ni får privata svar, dock kan de läggas ut anonymt under "Bra att veta" om vi anser att fler bör få tillgång till informationen
.

 

Förvaring - hur förvarar jag min nya godsak?
Rengöring - varför bör man rengöra en leksak?
Glidmedel - vad kan användas till vad?
Penispump - hur funkar dom?
De olika materialen, vad passar dig bäst?
Bra att veta om Batterier

 

Förvaring
För att ge Dina leksaker bäst livslängd bör dessa rengöras före och efter varje användning. Eventuella batterier plockas ut för att sedan förvaras separat från andra leksaker. Att ha Dina godsaker liggandes huller om buller i sängbordet är inte att rekommendera och då verkligen inte inneslutna i plastpåse. De mår bäst av att 'luftas' och inte ligga instängda. Linda i stället in dem i ett rent örngott eller köp dig en väska alternativt en tygpåse för snyggare förvaring.


Rengöring
Alla stavar, dildos, pluggar och små klitorispirr bör rengöras efter användning. Att tänka på  -
•    Produkter som ej är vattensäkrade (det märks oftast om de ej har gummiring som tätar mot batteriet) får ej doppas helt i vatten utan bör rengöras med fuktig trasa samt antibakteriellt medel.
•    Stavar i mjuk Jelly (tex BathBoy) kan ta skada om rengöringsmedlet innehåller alkohol, och bör därför endast rengöras med tvål och vatten. Anser Ni att detta inte räcker för att 'sanera' stavarna (tex efter anala lekar) så rekommenderar vi att Ni leker med dessa produkter med kondom som skydd.
•    Fleshlights och stavar i 'naturmaterial' mår bäst av att pudras in efter de torkat för att få tillbaka den lena känslan. Fleshlight har ett bra puder som tillbehör som vi rekommenderar.

 

Vad är en penispump?
En penispump består av en plastcylinder och längst ned på cylindern finns en öppning med en ring (damask) i ett töjbart material, ex. gummi eller silikon. Ringen är tight och sluter tätt kring penis. Själva pumpmekaninsmen skiljer sig åt i olika pumpar men det allra vanligaste är en "boll" som man klämmer på för att pumpa in luft i plastcylindern. En del modeller har ett handtag. Pumparna har även en backventil som du trycker på för att släppa in luft i pumpen, och avbryta suget. Då blir det lätt att dra ut penis.

Hur fungerar en penispump?
Penispumparna var från början tänkta att förbättra mannens erektion vid potensproblem. Med hjälp av pumpen pumpar man helt enkelt upp blodet i penis, penis sväller och blir både längre och tjockare. Penis blir även mer känsligt och en del upplever en pirrig känsla i huden. Vill man hålla blodet uppe i penis rekommenderas en penisring som då kommer att sitta åt runt penisroten för att inte blodet ska åka ner igen. Många använder även en penispump för sexuell stimulans eftersom suget i penispumpen kan upplevas som en avsugning.

Mycket viktigt att tänka på när du använder en penispump.
När du för in penis i pumpen är det viktigt att du använder lite glidmedel. Det gör det lättare att föra in penis samtidigt som du inte riskerar att ringen spricker på grund av för stor friktion. För du in penis i slakt tillstånd kanske gummiringen inte sluter riktigt tätt. Försök då att pumpa lite eller att massera penis så att du får halv erektion. Ringen kommer att sluta mycket tätt när du har pumpat lite och penis ökar i storlek.

Ta det alltid försiktigt när du använder en penispump och pumpa lite i taget! Gör det ont så ska du genast sluta pumpa och släppa in luft i penispumpen igen. Pumpar du för mycket finns det risk för blåmärken och fula svullnader på penis. I värsta fall kan du till och med skada svällkropparna i penis och det gör fruktansvärt ont samt kan orsaka framtida erektionsproblem. Tar du det bara försiktigt och hela tiden pumpar lite i taget så finns det ingen risk för skador


Glidmedel
Vattenbaserade glidmedel
Vattenbaserade glidmedel är precis som namnet säger vattenlösliga. Generellt sett är vattenbaserade glidmedel mest skonsamt för kroppen och kan innehålla både smak och doft som krydda för exempelvis oralsex.
Egenheten som vattenlösliga glidmedel tyvärr ofta har, är att de torkar ut under tiden de används. De blir sträva och tappar den hala känslan. Ofta kompenseras detta med att kroppsvätskorna återfuktar. Tillsätt annars vatten eller saliv, istället för att ta på mer glidmedel. Att tänka på, även glidmedel har bäst före datum!

Glidmedel med silikon
Sedan 1980 har några tillverkare ökat glidbarheten i de vattenbaserade glidmedlet genom att blanda i lite silikon. Dessa glidmedel är fortfarande vattenbaserade, något som ofta rekommenderas till sexleksaker. Vattenlösliga glidmedel innehållande silikon har en större glidverkan, vilket kan vara till nackdel då viss friktion alltid är nödvändigt för den sexuella upplevelsen. Silikonglidmedlen kan inte justeras med tex tillförande av vatten eller någon annan vätska. En annan nackdel är att de också kan fläcka ner sängkläder och andra tyger.

Använd dock ALDRIG silikonbaserade glidmedel till silikonbaserade sexleksaker, då glidmedel som innehåller silikon kan lösa upp ytan på sexleksakerna och göra dem klibbiga, för att till slut förstöra dem helt.

Oljebaserade glidmedel
Oljebaserade glidmedel löser upp latex, och det är därför olämpligt att använda dem tillsammans med kondomer, som är till för att skydda mot könssjukdomar och oönskade graviditeter. Oljebaserade glidmedel kan skapa en bra grogrund för bakterieinfektioner. Glidmedlet kan finnas kvar flera dagar efteråt och gör då att kondomer kan förstöras under den tiden. Oljebaserade glidmedel är svåra att få bort efter användandet, då de inte löses med vatten.
 

Bra att veta om de olika materialen:

Latex
De flesta dildosar är tillverkade i latex (naturligt gummi), jelly eller silikon. Latexen är oftast genomfärgad eller transparent. En latexdildo är relativt billig. Den är Inte lika flexibel som silikon och jelly, men känns hård, men ändå mjuk fast sträv och kräver därför mer glidmedel än didosar tillverkade i silikon.

Latex blir förstört av oljebaserade glidmedel som vaselin och vegetabiliska oljor (tex olivolja). Den porösa ytan gör att det är svårt att rengöra den helt, så att den kan delas mellan flera personer. Den går att tvätta i hett vatten med desinfekterande tvål, men fortfarande är den inte 100% ren. Vattenbaserat glidmedel rekommenderas.

Bäst är alltid att var och en har sina egna leksaker, men med kondom över dildon och rengöring efter leken med tvättsprit och låta den sen torka, gör att flera kan dela på samma latexdildo.

Är Du allergisk mot kondomer, så skall Du absolut inte använda latexleksaker, då de är tillverkade av samma material.

Silikon
Tänk på en färg och troligtvis finns det en dildo i just den färgen och i former som Du knappt trodde Du skulle få se. Mjuk och töjbar, och känns nästan som hud. Silikon är inte poröst och tål för det mesta värme upp till 200°. Glidmedel ska inte förstöra silikondildon och Du skulle därför kunna använda vad du vill, men vissa silikonblandningar smälter och ändrar form. Vattenbaserat glidmedel är därför att föredra.

De silikonleksaker som är utan batterier kan Du rengöra i diskmaskinen, koka eller om Du har tillgång till en autoklav, så kan du göra den helt steril där. Därför går det att samsas om en silikondildo. Ett perfekt material för sexleksaker och håller otroligt länge. Att de sedan brukar vara luktfria, gör dem ju ännu bättre!

Hårdplast
Hårdplast saknar flexibilitet och är inget att använda om man skall köra lite hårdare penetrerande sex. Blir lätt kallt i kalla miljöer och kan därför uppskattas av en del för det. Väldigt lätt att hålla rent och tål alla typer av glidmedel.  Är inte alls så känsligt vilket glidmedel du använder. Silikon, vatten- eller oljebaserade glidmedel förstör inte materialet.

Cyberskin/Loveclone
En blandning mellan PVC och vinyl som ger en känsla av äkta hud och väldigt exklusivt. Dildon görs i en stomme av latex som kläs med cyberskin för att den inte skall bli för mjuk och därför blir det som en riktigt naturlig kuk som känns skön att ta på. De mastubatorer för honom Ni kan finna hos PLEASME är oftast tillverkade i detta härliga material.

Används och rengörs på samma sätt som en latexdildo, men bör talkas efter varje användning, för att inte tappa känslan av hudliknande material. Vattenbaserat glidmedel rekommenderas.

Förslag på Syberskin toys hos PLEASME -  Fleshlights maturbatorer och dildos

Jelly
Jelly brukar vara både mjukt och töjbart. Brukar ha en parfymliknande doft. Finns i massa olika färger och väldigt prisvärt och därför är många dildos tillverkade i jelly. Tyvärr svårt att göra helt ren, då ytan är porös. Använd väldigt mild tvål med vatten och undvik i den mån det går desinficeringsmedel då dessa kan förstöra den porösa ytan.

Förvara jellyleksakerna torrt och på en kall plats och så att de inte ligger emot andra jellyleksaker, eftersom de kan de färga av sig. Använd aldrig oljebaserat glidmedel på en jellydildo. Vattenbaserat glidmedel rekommenderas.

Förslag på dildos och dongar i Jelly - Penis probe

Glas
Stenhård och tillverkad i värmetåligt glas (Pyrex) Glasdildon är naturligt hal och därför behövs det inte glidmedel vid annat än anala lekar. Kan vara formad som en slät stav, men utbuktningar och räfflor ger en större känsla. Väldigt temperaturkänslig, så den kan kylas eller värmas innan leken för att få lite extra stimulans. Lätt att rengöra och tål vilket glidmedel som helst. Se upp om Du leker där det är hårda golv, för om Du tappar den så riskerar den att gå sönder.

Lite extra kul att använda då glaset gör att man även ser hur slidan eller analen ser ut på insidan under leken. Silikon, vatten- eller oljebaserade glidmedel förstör inte materialet.

Akryl
Liknar och känns som glasdildon, men är egentligen hårdplast. Mycket lätt att hålla ren. Ger en exklusiv känsla när man känner på dem och använder dem. Silikon, vatten- eller oljebaserade glidmedel förstör inte materialet.

Stål
Det finns analsmycken och dildos tillverkade i kirurgiskt stål. Det är en helt annan tyngd i dessa och gillar man inte den hårda stålytan, så finns det de som har silikonöverdrag. Själva ståldildon går att använda till vilket glidmedel som helst och rengörs likt silikondildon. Rengör den i diskmaskinen, koka den eller om Du har tillgång till en autoklav, så kan Du göra den helt steril där.


Bra att veta
Batteridrivna produkter kontrolleras i den mån det går innan de lämnar PLEASME till kund. Men strular din leksak? kontrollera att -
•    Batterilocket sitter som det skall. (Se även till att det är ordentligt åtdraget)
•    Batterierna sitter åt rätt håll. (Ofta ett upp och ett ner)
•    Rätt sorts batteri används. (Det står på förpackningen vilken storlek det skall vara)
•    Prova alltid med nya batterier. (Batterier som levereras tillsammans med vissa produkter, tex knappcell, kan behövas bytas ut från start då dessa är 'gratisbatterier' från tillverkaren)

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer